Andrei Radulescu, Director Analiza Macroeconomica, Banca Transilvania, cinci consideratii despre contextul macroeconomic de acum
07 mai 2020 Timp de citire 1:00 minut
![](https://www.bancatransilvania.ro/news/storage/app/media/uploaded-files/1588869411Newsroom_N.jpg)
- Pandemia este un soc pentru globalizare si pentru comertul international si trebuie privit ca oportunitate pentru tarile cu deficite comerciale. Este cea mai mare oportunitate pentru Romania dupa caderea comunismului.
- Intensificarea digitalizarii a devenit o necesitate in urma incidentei pandemiei, iar Romania dispune de resurse IT&C (pondere ridicata in PIB, sector competitiv din perspectiva mondiala).
- Este sansa Romaniei sa investeasca eficient in infrastructura critica, sanatate, educatie, strazi, cai ferate.
- Nivelul redus al costurilor reale de finantare, soliditatea sectorului bancar si potentialul de dezvoltare sunt ingredientele de care dispunem pentru a trece la cantitate la calitate, aspect fundamental in ecuatia dezvoltarii durabile.
- COVID-19 intra in categoria socurilor naturale, cu cat mai sever impactul in acest an, cu atat mai importanta relansarea anul viitor. Scenariul in V este sustinut si de ameliorarea increderii investitorilor in Germania, dar si de cresterea semnificativa a indicilor bursieri in ultimele saptamani, evolutie influentata de depasirea punctului critic al pandemiei si de eliminarea graduala a restrictiilor.
Contact pentru presă
Alte articole
![](https://www.bancatransilvania.ro/news/storage/app/media/uploaded-files/16092484691580392577Newsroom_093.jpg)
![](https://www.bancatransilvania.ro/news/storage/app/media/uploaded-files/1601966602IMM-Invest_Newsroom.png)
05 OCTOMBRIE 2020
Încă puțin
Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.