Banca Transilvania devine membru al Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin
14 februarie 2022 Timp de citire 3:00 minute
- BT va transpune principiile CONAF in actiuni destinate sustinerii femeilor cu spirit antreprenorial
- Aproape 35% dintre clientii firme cu cont la Banca Transilvania au administratori exclusiv femei
- Romania se afla in 2020 in Uniunea Europeana pe locul 26 din 28 privind indicele egalitatii de gen
Banca Transilvania se alatura Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF. Datorita acestui parteneriat, BT va transpune principiile CONAF, in linie cu Strategia UE pentru Egalitate de Gen 2020 – 2025, in actiuni destinate sustinerii femeilor cu spirit antreprenorial din Romania.
CONAF sustine si promoveaza antreprenoriatul feminin, egalitatea de gen si de sanse. Organizatia identifica, centralizeaza si propune solutii la problemele mediului antreprenorial.
Declaratii:
- Cristina Chiriac, presedinte CONAF: „Dorim sa construim o Romanie in care sa nu existe diferente de gen, ci un parteneriat echitabil care sa permita integrarea perspectivei drepturilor femeilor si egalitatii de sanse in procesele de elaborare a politicilor publice si asigurarea reprezentarii femeii la toate nivelurile procesului decizional. In CONAF avem membri companii care ne sustin in actiunile facute pentru a recupera decalajele de gen si pentru a incuraja antreprenoriatul feminin”.
- Daniel Szekely, Director Executiv IMM & Microbusiness, Banca Transilvania: „Dezvoltarea antreprenoriatului are la baza fie oportunitatea, fie necesitatea. Vrem ca tot mai multe femei cu spirit antreprenorial sa faca parte din prima categorie pentru ca este bazata pe dorinta de a progresa. Egalitatea de gen, independenta economica a femeilor, participarea la viata sociala si de familie sunt esentiale pentru cresterea sustenabila a oricarei economii”.
La aproape 35% dintre clientii firme cu cont la Banca Transilvania administratorii sunt exclusiv femei. De asemenea, circa 31.700 de firme infiintate in ultimii doi ani au cont la BT.
Indicii globali privind egalitatea dintre femei si barbati
- Indicele Institutului European de Egalitate de Gen (Gender Equality Index): la nivelul Uniunii Europene, Romania se afla in 2020 pe locul 26 din 28 privind indicele egalitatii de gen – cu un punctaj de 54,4 din 100 si cu 13,5 puncte mai mic decat cel al UE. Tara noastra este pe acelasi loc ca in 2010. Indicele masoara rata de angajare cu norma intreaga, femei in pozitie de ministru sau cadre membre ale Parlamentului, accesul la servicii medicale, persoane aflate in risc de saracie, respectiv ingrijitori fara remunerare pentru copii, nepoti si persoane in varsta.
- Indicele Antreprenoriatului Feminin Mastercard (The Mastercard Index of Women Entrepreneurs): Romania era pe locul 40 din aproape 60, cu un punctaj de 58,19, in 2020, cu 6 locuri mai jos fata de 2019, ceea ce arata conditii antreprenoriale mai putin favorabile, cu decalaje de gen privind ocuparea fortei de munca, incluziunea financiara si oportunitatile academice. Indicele urmareste impactul pandemiei asupra participarii femeilor in munca, antreprenoriat si managementul afacerilor, incluziunea financiara a femeilor, ecosistemul antreprenorial si usurinta derularii afacerilor.
- Indicele Global al Decalajelor de Gen al Forumului Economic Mondial (The Global Gender Gap, World Economic Forum): tara noastra se afla pe locul 55 din 153. Indicele tine cont de urmatoarele aspecte: participarea economica, accesul la educatie, sanatate si supravietuire, respectiv reprezentativitatea politica.
Contact pentru presă
Alte articole
23 DECEMBRIE 2024
19 DECEMBRIE 2024
18 DECEMBRIE 2024
Încă puțin
Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.